V stalni ponudbi vam nudimo sledeče barvne odtenke. Ostale barve so dobavljive po naročilu.

Barve in dekorji

Barvni odtenki aluminija

Pokrivne barve za les

Lesne lazure

Smreka
Macesen
Jesen
Hrast
Češnja
Sapeli

Dekorji zaščitnih okenskih plošč (Model “Eko line Defender”)

Prikazani vzorci so le del naše ponudbe. Za celotno ponudbo klikni TUKAJ!

 

 

 

 

LAKI IN LAZURE

Pokrivni premazi za les na vodni osnovi so najpogostejši ter najučinkovitejši premazi za zaščito lesa pred vremenskimi vplivi. Kvaliteten premaz mora biti vodoodbojen, paroprepusten in elastičen. Les odlično zaščitijo pred UV svetlobo, saj se del UV svetlobe odbije že ob kontaktu s premazom, del se je absorbira v premaz v UV absorberje, del pa se je absorbira v pigmentne delce in pretvori v toplotno energijo. Z izbiro katerega koli premaza iz naše ponudbe bodo imela vaša okna vedno dobro zaščito.

Premazi pa so lahko tudi prosojni ali polprosojni. Taki premazi se najpogosteje uporabljajo na notranjem delu okna, kjer ni prisotnih močnejših vremenskih vplivov. Pod premazom je vidna unikatna tekstura in barva lesa.

Barve in dekorji
Barve in dekorji

OLJA ZA LES

Kot naravno premazno sredstvo za les se vedno bolj uporabljajo razna olja. Olje odlično poudari karakteristike in zgodbo, ki jo govori vsaka letnica lesa. S premazom ustvarimo občutek globine, ki ga z ostalimi premazi za les le stežka dosežemo. Sloj olja je z leti potrebno obnavljati, na srečo pa je postopek sila enostaven.